• All
  • ePjesëmarrja
  • Inovacion
  • Mbrojtje konsumatorit
  • Media
  • Privatësi
  • Projekte
  • Thirrje për aplikim
  • Transparenca

Me mbështetjen financiare të programit ndërkufitar IPA II, partnerët e projektit “SESEY” kanë realizuar një trajnim pesë ditorë synimi i të cilit ka qenë të mbështetshin të rinjtë nga zona …

Tre ditë fantastike gjatë punëtorisë “Nga Ideja në Prototip”. Përveç ndërmarrësisë sociale dhe inovacionit, participantët nga komuna e Pejës, Istogut dhe Deçanit kishin mundësinë unike të dëgjojnë për tregime se …

Me një interesim të jashtëzakonshëm në pjesëmarrje, në hapësirat e i2 SPACE, në Qendrën Kulturore të lagjes Dardania në Pejë, ekipi i projektit është njoftuar me aplikantët e programit. Të …

LENS ka nisur të zbatoj projektin “Promovimi i Diversitetit dhe Përfshirjes Sociale përmes Inovacionit”, i cili financohet përmes një granti të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Projekti synon të inkurajojë të …

Një moment i rëndësishëm për projektin ndër-kufitar “Vetëpunësim dhe Ndërmarrësi Sociale Për Rini” dhe lajm shumë i mirë për të rinjtë nga Peja, Deçani dhe Istogu! Komuna e Pejës na …

Organizata LENS është duke mbajtur programin e trajnimeve (laboratorin e ndërmarrjeve sociale) për ndërmarrësit e rijnë. Laboratori i ndërmarrjeve sociale është duke u mbajtur në partneritet me Uncharted dhe është …

Organizata Lens nga data 12 deri më 16 Nëntor 2018 organizon për herë të parë në Kosovë Javën e Ndërmarrësisë Sociale. Organizimi i kësaj jave bëhet me qëllim të promovimit …

Organizata Lens, në kuadër të programit për: Mbështetje Strategjike të Ndërmarrjeve Sociale në Kosovë, përkrahur nga Enhancing Youth Employment EYE dhe në vazhdën e aktiviteteve për zhvillim të ndërmarrësisë sociale …

Po ndodhë tani: Bootcamp III me bizneset sociale qe janë duke e përshpejtuar zhvillimin e aftësive dhe qëndrueshmërisë, organizuar nga Lens me përkrahje të Enhancing Youth Employment- EYE Project Në ditën e parë …

Dje, në kuadër të projektit GrassRoots Action Support-GRAS të financuar nga Komisioni Evropian dhe të implementuar nga IKS, LENS dhe FES, u mbajt një tryezë që kishte për qëllim prezentimin …

Lens ka prezantuar dy analiza në një tryezë që u mbajt në Prishtinë e të cilat tregojnë mbi llogaridhënien e rregullatorëve dhe mbrojtjen e konsumatorit në këtë të Autoritetit Rregullator …

LENS fton gazetarët e interesuar dhe përfaqësuesit e mediave për pjesëmarrje në punëtorinë një ditore “Kutia e ankesave”. Qëllimi i punëtorisë është që të ndahen informacione me gazetarë të cilët …

Nga sot hyn në fuqi Rregullorja e re Evropiane për Privatësinë e të Dhënave. Ndryshimet në Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave do t’u japin qytetarëve të Bashkimit …

LENS ka filluar fushatë informuese nëpër komunat e Kosovës duke u takuar me qytetarë dhe ka folur për së afërmi me të pranishmit rreth nivelit të kënaqësisë dhe/ose cilësisë së …

Me 26 prill, 2018 është mbajtur takimi i parë nga projekti rajonal që ka për qëllim rritjen e punësimit të të rinjve në rajonin e Ballkanit Perëndimor – “Web4Yes”. Ky …

1. Fushata “Embracing Damage” zbatohet në disa hapa dhe hapi i parë i fushatës ka bashkuar 25 të rinj nga Tuzla përmes aktiviteteve arsimore dhe në terren në procesin e …

  LENS po vazhdon me vitin e katërt të implementimit të projektit YOUSEE! që është një platformë regjionale që promovon inovacionin social në politika të punësimit. Qëllimi është t’ju ndihmohet …

OJQ Lens prezanton hulumtimin që e sqaron skenën e ndërmarrësisë shoqërore në Kosovë dhe e shpjegon trendin në kontekst global. Besojmë se ky punim paraqet një burim të mirë të …

Inovatorët dhe ndërmarrësit social kanë nevojë për bashkëpunëtorë të duhur për të zhvilluar iniciativat e tyre në drejtim të duhur.   Prandaj, më 30 Nëntor 2017, në qendrën Orion në …

Këtë qershor, LENS dhe KCIC do të organizojnë konferencën ndërkombëtare “Për agjendë të përbashkët në të drejtat digjitale”. Më 7 dhe 8 në po të njëjtin muaj, në Sheshin 21 …

Dy OJQ Kosovare, LENS nga Prishtina dhe KCIC nga Gjilani, me ndihmë të një granti nga BE kanë realizuar një projekt i cili ka tentuar të vë në binarë një …

Organizuar nga dy OJQ Kosovare, LENS nga Prishtina dhe KCIC nga Gjilani, qytetarëve dhe përfaqësuesve të shoqërisë civile sot u janë prezantuar mundësit për të shikuar se sa janë të …

Me datë 03 Maj, 2017 u mbajt takimi jonë i radhës për të diskutuar për projektligjin për ndërmarrjet sociale (05-L-148-Republika e Kosovës). Projektligji për ndërmarrjet sociale i propozuar nga Ministria …

Të rinjtë gjithmonë janë konsideruar si pjesa e shoqërisë të cilët kanë mundësitë dhe kohën, që të arrijnë të plotësojnë dëshirat e tyre dhe të bëhen ata që gjithmonë kanë …

Kosova ende vuan nga problemet sociale, si papunësia e lartë dhe mirëqenia jo e mirë e qytetarëve të saj. Shkalla e rritjes ekonomike e vendit është e pa mjaftueshme dhe …

Zgjedhjet konsiderohen një aspekt shumë i rëndësishëm i demokracisë̈ dhe mbajtja e një procesi të tillë në mënyrë të lirë dhe të drejtë është një e drejtë elementare e njeriut …

Nën organizimin e dy OJQ-ve vendore LENS dhe KCIC, e me financimin e Bashkimit Evropian dhe Friederich Ebert Stiftung (FES), sot ne Prishtinë u mbajt një konferencë e cila trajtoi …

Qasja e sektorit privat në Kosovë ndaj privatësisë dhe mbrojtjes së të dhënave personale u diskutua në tryezën e organizuar në Prishtinë. Ky diskutim i paraprinë një hulumtimi i cili …

Lens, po kërkon një koordinator/e të projektit për një periudhë së paku dy-vjeçare.   Projekti trajton çështjen e papunësisë tek të rinjtë, me vëmendje të veçantë te grupet e margjinalizuara …

Nën organizimin e dy OJQ-ve Kosovare, LENS nga Prishtina dhe KCIC nga Gjilani, përfaqësues të shoqërisë civile dhe institucioneve shtetërore përkatëse u prezantuan sot me punimin mbi legjislacionin lidhur me …

Ky artikull nuk është një gënjeshtër e një prillit, por pikërisht ndjesia që kemi kur jemi cak i shakave dhe mashtrimeve të kësaj dite, na përkujton pak atë çka provojmë …

Lens është duke realizuar një analizë të kornizës dhe funksionit të autoriteteve rregullatore që punojnë në Kosovë. Projekti ynë i fundit “Rregullatori yt” synon rritjen e llogaridhënies dhe transparencës me …

LENS si bartëse si dhe organizata jo-qeveritare KCIC si partnere, kanë filluar të implementojnë projektin “Mbrojta e të drejtave të njeriut në epokën digjitale”, të mbështetur nga Bashkimi Evropian.   …

Ky raport, bashkë me aktivitetet që e kanë shoqëruar, është prodhuar nga Lens në kuadër të projektit: “Platforma rajonale e shoqërisë civile për avokim të inovacionit social brenda politikave të …

FBI ka kërkuar nga kompania Apple që të krijojë mundësinë për përgjime në telefonat e saj, kjo e fundit ka refuzuar dhe përmes një letre të hapur ka tërhequr vëmendjen …

Të mërkurën me 22 Dhjetor 2015, organizata të shoqërisë̈ civile bashkë me institucionet e vendit gjatë një takimi të përbashkët në Prishtinë diskutuan për faktorët që ndikojnë̈ te punësimin e …

KBeP (Kosova Basic eParticipation Platform) është rezultat i një iniciative të përbashkët të dy organizatave; organizatës së parë të orientuar në teknologjinë për shoqërinë civile në Kosovë, OJQ Lens dhe …

Lens, si organizatë që ka në thelb të punës së vetë teknologjinë dhe qasjen më të mirë e kualitative në shërbimet e komunikimit, e përshëndetë publikimin e këtij raporti dhe …

YOU SEE- Platforma për inovacion social në punësimin e të rinjve fton të rinjtë mendimtarë dhe aktiv në shoqëri, si dhe artistët, që të dërgojnë aplikacionet me idetë e tyre …

Nga 9 deri më 12 Tetorit Lens mbajti një seminar mbi ndikimin e rrjeteve sociale në punësimin e të rinjve. Kjo punëtori ishte pjesë e një serie aktivitetesh të zbatuara …

Të mërkurën me 1 Korrik 2015, organizata të shoqërisë civile bashkë me institucionet e vendit gjatë një takimi të përbashkët në Prishtinë diskutuan për faktorët që ndikojnë te punsueshmëria e …

LENS ju fton të merrni pjesë në takimin e organizuar për të martën me 1 Prill 2014 në Qendrën Informative dhe kulturore të BE-së.   Në këtë ngjarje do të …

Nëse e përdorë telefonin tënd mobil kur je jashtë Kosovës, sigurisht ke vërejtur se tarifat që aplikohen janë dukshëm më të larta se sa kur je në Kosovë.   LENS …

Ky projekt ka për qëllim lehtësimin e zbatimit të Strategjisë Qeveritare për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile 2013-2017 përmes shfrytëzimit të teknologjisë informative.   Si pjesë kyçe e kësaj platforme, Lens …

Shoqëria Civile e Ballkanit Perëndimor pjesë e një dialogu tëpërbashkët me vendimmarrësit nga rajoni dhe BE. Forumi i Shoqërisë Civile të Ballkanit Perëndimor u zhvillua në kuadër të samitit të …

Shoqata për Prosperitet Demokratik- Zid nga Mali i Zi, në bashkëpunim me Shoqatën për Teknologji Privatësi dhe Media LENS, ju ftojnëtë merrni pjesë ditën informuese për Erasmus+, programin Rinia në …

Microsoft Kosova dhe Maqedonia sot, më 17 Prill 2014, mbajti në Prishtinë Ditën e Microsoft-it për OJQ-të. Takimi iu kushtua bashkëpunimit shumëkombësh me organizatat joqeveritare dhe prezantimit të mbështetjes që …

Organizata jo-qeveritare LENS, e para në Kosovë me orientim në teknologji, ka prezantuar të martën në Prishtinë rezultatet e hulumtimit “Të rinjtë dhe mediat” të zhvilluar gjatë muajve Korrik dhe …

Projekti rajonal “Të rinjtë dhe mediat” ka pasur për qëllim të analizojë gjendjen e të rinjve në medie në 11 vende të Evropës Juglindore. Projekti, përveç Kosovës paralelisht është zhvilluar …

Shërbimi i roamingut mbetet ndër më të pa shfrytëzuarit për njerzit e vendit tonë. Arsyet pse kosovarët hezitojnë ta kyçin telefonin e tyre në rrjetet e vendeve që i vizitojnë …

Lens është duke bërë një hulumtim mbi praninë dhe shërbimet online të ofruara nga qeverisja lokale duke analizuar dhe monitoruar ueb-faqet zyrtare te komunave te Kosovës.   Hulumtimi është ndarë …